Razvaljajeva AnasztáziaRazvaljajeva Anasztázia 1986-ban született Oroszországban, 1993 óta Magyarországon él. Hét évesen kezdett el hárfázni, édesanyja, Gorbunova Natalia volt az első tanára, majd nyolc éves korától Felletár Melindánál tanult a Szegedi Liszt Ferenc Konzervatóriumban. 2011-ben szerzett diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, ahol Vigh Andrea irányításával végezte tanulmányait. 2010-ben bekerült a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem nagyszabású tehetséggondozó programjának és 2014-ben a Zeneakadémia karrierirodájának négy kiemelt támogatottja közé. 2011-ben Junior Prima Díjat kapott. 2011 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Doktori Iskolájának (DLA) hallgatója, 2012 szeptemberétől hárfa tanársegédként dolgozik a Zeneakadémián. 2015-ben Fischer Annie ösztöndíjban részesült.

Anasztázia rendszeresen ad szóló- és kamaraesteket. Jelenleg két állandó kamaraegyüttese van két kiváló klasszikus zenésszel: a SeRa (szaxofon és hárfa) duó Seleljo Erzsébettel, illetve a Musiciens Libres (hárfa és gitár) duó Környei Miklóssal. Szaxofon­hárfa felállásban főként magyar kortárs zeneszerzőkkel dolgoznak, gitár­hárfa duója pedig inkább a hangszerelésre specializálódott ­ Bachtól Bartokig terjedő időintervallumban született művek saját átiratait szólaltatják meg hangszereinken.

Számos nemzetközi versenyen vett részt, versenyeredményei közül a legfontosabbak az 1999-ben szerzett ezüst érem a Nemzetközi Arles-i Kamarazenei Versenyen, a 14. Nemzetközi “Petar Konjovic” Zenei Verseny arany érme 2009-ben, Belgrádban, illetve a IV. “Suoni D’Arpa” Nemzetközi Verseny szólóhárfa kategóriájának 3. díja Brioscoban. 2014-ben két nemzetközi kamaraversenyen is helyezést kapott hárfa és gitár duójával, Környei Miklós gitárművésszel: II. díjat nyertek a IV. Madridi Spanyol Kamaraversenyen és III. díjat a IV. „Suoni D’Arpa” Nemzetközi Versenyen; 2015-ben pedig a szlovén VII. „Svirél” Nemzetközi Versenyen és Fesztiválon különdíjat kapott a duó és koncertmeghívást a Ljubljana Fesztivál 2015/16-os évadába.

Széleskörű repertoárja a barokk zenétől a kortárs zenéig terjed. 2013-ban bemutatta Solti Árpád Hárfaversenyét a Budapesti Vonósokkal, 2014-ben Terényi Ede Jazz Hárfaversenyét a Pannon Filharmónikusok kíséretével a pécsi Kodály Központban és a MÜPA Bartók Béla hangversenytermében, 2015-ben Karosi Bálint Hármasverseny gitárra, hárfára és cimbalomra c. művét mutatta be az Anima Musicae Kamarazenekar kíséretével a Zeneakadémia Solti termében, 2016-ban pedig ugyanott a Liszt Ferenc Kamarazenekarral adta elő Parish-Alvars e-moll Concertinoját.

Versenyek

Lily Laskine Nemzetközi Hárfaverseny Deauville-ben (Franciaország) – 1999
Nemzetközi Hárfaverseny Lausanne-ban (Svájc) – 2000
V. Nemzetközi Gödölloi Hárfafesztivál (Magyarország) – 2003
I. díj az I. Országos Szakközépiskolai Hárfaversenyen, Vác (Magyarország) – 2003
Nemzetközi Hárfaverseny Cardiff-ban (Wales) – 2007
az I. Szegedi Nemzetközi Hárfaverseny döntose (Magyarország) – 2007
Nemzetközi “Cité des Arts” Hárfaverseny Párizsban (Franciaország) – 2008
IV. Vera Dulova Hárfaverseny-Fesztivál Moszkvában (Oroszország) – 2008
a II. Wales-i Nemzetközi Hárfaverseny döntose (Caernarfon, Wales) – 2010
II. “Golden Harp” Nemzetközi Hárfaverseny Szentpéterváron (Oroszország) – 2011

 

Díjak

2. díj a Nemzetközi Arles-i Kamarazenei Versenyen (Franciország) – 1999
1. díj a 14. Nemzetközi “Petar Konjovic” Zenei Versenyen, Belgrádban (Szerbia) – 2009
Junior Prima Díj – 2011
2. díj a IV. Spanyol Hárfás Kamaraversenyen, Madridban (Spanyololrszág) – 2014
3. díj szóló kategóriában a IV. „Suoni D’Arpa” Nemzetközi Versenyen, Brioscoban (Olaszország) – 2014
3. díj kamarazenei kategóriában a IV. „Suoni D’Arpa” Nemzetközi Versenyen, Brioscoban (Olaszország) – 2014