Falusi Mariann – Az én kis XX. századom

„Mert nem hallgathatnak a múzsák. És ha igaz, hogy minden dal magán viseli a kor nyomát, akkor talán elég pontosan el lehet mesélni az elmúlt századot dalokkal is. Nekünk, napjainkban. Hiszen a XX. század nem is volt olyan régen, de rohan az idő, már 15 évvel benne vagyunk a XXI-ben. És vannak áthallások. Hát nézzük, milyen volt a 20. század dalban elmesélve.” (Falusi Mariann)

A darab zenében és prózában mutatja be az elmúlt évszázadot. Minden évtizedből elhangzik egy magyar és egy külföldi dal valamint  történelmi, politikai és művészeti érdekességek.

Közreműködik Falusi Mariann és a zenekar: Révész Richárd (zongora), Csányi István (szaxofon, vokál), Schneider Zoltán (gitár), Frey György (basszusgitár), Berdisz Tamás (dob).

Dallista:

Cigánynóta  Szeretőm egy szerecsen Csárdáskirálynő: Te rongyos élet  St louis blues Indián szerelmi dal  Gyere josephin Our love is here to stay Odavagyok magáért Dietrich: Lili Marlene  Gyűlölöm a vadvirágos rétet Karády: munka után estefelé    Walking back to happiness Beatles: Eleanor Rigby  Koncz Zsuzsa: Rohan az idő Piramis: Szállj fel magasra  Abba: Mammamia, Fernando, Waterloo  Cohen: Hallelujah Csíkos napernyő Back Street Boys Gangxta: Bumm a fejbe  Quimby: Most múlik pontosan Desirée:  life oh life

Kérek ajánlatot