Mariann Falusi – My little 20th CenturyFalusi Mariann – Az én kis XX. századom

Mariann Falusi is a leading singer in Hungary. “My little 20th Century” is a 70 minutes show including songs form the beginning till the end of the 20th Century. She has an outstanding jazz band with Richard Revesz piano, Istvan Csanyi saxophone and vocals, Gyorgy Frey bass, Zoltan Schneide guitar and Tamas Berdisz drums.

„Mert nem hallgathatnak a múzsák. És ha igaz, hogy minden dal magán viseli a kor nyomát, akkor talán elég pontosan el lehet mesélni az elmúlt századot dalokkal is. Nekünk, napjainkban. Hiszen a XX. század nem is volt olyan régen, de rohan az idő, már 15 évvel benne vagyunk a XXI-ben. És vannak áthallások. Hát nézzük, milyen volt a 20. század dalban elmesélve.” (Falusi Mariann)

A darab zenében és prózában mutatja be az elmúlt évszázadot. Minden évtizedből elhangzik egy magyar és egy külföldi dal valamint  történelmi, politikai és művészeti érdekességek.

Közreműködik Falusi Mariann és a zenekar: Révész Richárd (zongora), Csányi István (szaxofon, vokál), Schneider Zoltán (gitár), Frey György (basszusgitár), Berdisz Tamás (dob).

Dallista:

Cigánynóta  Szeretőm egy szerecsen Csárdáskirálynő: Te rongyos élet  St louis blues Indián szerelmi dal  Gyere josephin Our love is here to stay Odavagyok magáért Dietrich: Lili Marlene  Gyűlölöm a vadvirágos rétet Karády: munka után estefelé    Walking back to happiness Beatles: Eleanor Rigby  Koncz Zsuzsa: Rohan az idő Piramis: Szállj fel magasra  Abba: Mammamia, Fernando, Waterloo  Cohen: Hallelujah Csíkos napernyő Back Street Boys Gangxta: Bumm a fejbe  Quimby: Most múlik pontosan Desirée:  life oh life

Kérek ajánlatot