Folkfonics

A Folkfonics zenekar sajátos, sokszínű zenei világában népdal, irodalom és saját dallamok keverednek alternatív pop-funk-swing köntösbe bújtatva. A finom vonós hangzás, a szaxofon vagy az ujjal pengetett gitárjáték mellett dalaikban megjelenik az elektromos gitár által uralt rock is. Előadásaikra éppúgy jellemző a megihletett, csendes, ülős jelleg, mint a koncert második felére beinduló bulizós zenék.

Két karodban című első albumuk 2018. decemberében jelent meg, kiváló kritikát kapott több zenei lapban is. A Fidelio magazin De szeretnék című dalukat a 10 legjobb József Attila feldolgozás közé választotta 2017-ben.

Nagyzenekarként nyolcfős felállásban vagy akusztikus formációban quartetként lépnek fel a gyönyörű hangú Farkas Kriszti “Volkova” szólóéneklésével.

A zenekar alapítója egy igazán figyelemre méltó gitárművész, Szabó Csaba, aki a Bécsi Zeneakadémián kitüntetéssel szerezte meg mind az első, mind a Magisteri diplomáját. 2007-ben az Olaszországban megrendezett pármai Niccolo Paganini Nemzetközi Gitárverseny első díjazottja, a 2001-es esztergomi Szendrey-Karper László Nemzetközi Gitárverseny második, illetve különdíjasa volt.