Gereben Zita

„Az én fesztiválom” címmel jelent meg Gereben Zita  új nagylemeze. Az album a Gringo Sztár tagjaként és az Emil.RuleZ! vokalistájaként ismertté vált énekesnő eddigi legérettebb és legizgalmasabb munkája, amelyet először az Akvárium klub színpadán mutatott be.

Gereben Zita harmadik nagylemeze „ Az én fesztiválom” címet kapta, nem véletlenül: az énekesnő új anyagával fesztiválozni hívja közönségét. Az albumon Zita és zenekara bátran ötvözi az akusztikus hangzást az elektronikus tánczenével, a jazzel, az R’n'B-vel és a funkkal, melynek eredményeként izgalmas popzenét kapunk. Így ahogy egy fesztivál különböző színpadain, úgy ezen a lemezen és a koncerten is mindenki megtalálhatja a kedvére való műfajt. A dalok sokszínűsége azonban egységes stílust tükröz, amely kifinomultan elegyedik a Zitára eddig is jellemző sajátos dallamvilággal. „Nekem is egy nagy kaland volt, ahogy kipróbálhattam magam különböző dalokban, játszhattam a hangszíneimmel és az éneklésem intenzításával. Úgy érzem, mindegyik műfajban sikerült megtalálni azt a dolgot, ami igazán én vagyok, és ami eddig is jellemző volt a zenémre. Bízom benne, hogy  ezekkel a dalokkal a különböző műfajú zenék iránti nyitottságot a hallgatóknak is sikerül átadnom.” – meséli Zita.

A lemezről eddig megjelent slágerek szövegeiben pedig Zita előszeretettel énekel irónikusan meglepetésszerű témákról. A címadó dalban, Az én fesztiválomban egy tücsök a dj, a Ryan Gosling mentsél ki című szám meg azt a képzeletbeli történetet mondja el, hogy a világsztár színész, aki nemrég Budapesten forgatta a Szárnyas fejvadász 2049-et, hogyan ment ki lányokat a pesti éjszakában nyomuló pasik közül”

A Gereben Zita zenekar tagjai:

  • Gereben Zita – ének
  • Horváth „Tojás” Gábor – zongora
  • Bécsy Bence – gitár
  • Bata István – basszusgitár
  • Gálfi Attila – dob

Hallgasd meg az új lemezt: https://lnk.to/gerebenzitaenfesztivalom

YouTube:

Something new: https://www.youtube.com/watch?v=FR4MsUTRvcQ

Kiskabát: https://www.youtube.com/watch?v=F6VMdNzORGc