Napfonat

EGYSÉG, KÖR, HARMÓNIA, NŐISÉG

A Napfonat energikus, női a cappella együttes, ami ütős hangszerekkel teljesedik ki. Öt szabad hang összefonódása, ami együtt valami többet alkot. A Napfonat a magyar és más népek kultúrájának közös zenei magjához nyúl le, ebben keresi a választ ősi kérdéseire. Polifonikus egységük néha kórusra emlékeztető erővel szól, máskor egy-egy lágy egyéni hang lép előtérbe. Ötük harmóniáját elemi ritmus kíséri.

A Napfonat dalainak vibráló sokszínűsége az öt énekesnő hátteréből fakad. Külön-külön is izgalmas zenei világokat, kultúrákat képviselnek Felvidéktől Oroszországig, a poptól a kísérletező jazzig.

Saját szerzeményeket, magyar, és más kultúrák népdalait dolgozzák fel polifonikus hangzásba öltöztetve. Meghódították a magyar világzenei színpadokat, meghívott vendégei voltak Palya Bea teltházas koncertjének az Akváriumban, és a Hangfoglaló 2020-as nyertesei közé is bekerültek. Első lemezük, a Szól a Világ 2021 májusában jelent meg.

TAGOK

A Napfonat 2018 tavaszán alakult, tagjai: Farkas Kriszti (Volkova), Szalay Heni, Szarka Anita, Tóth Eszter és Tóth Orsi.