Harc és Vágy – új videoklippel jelentkezik Rácz Gergő

Post 193 of 197

Rácz Gergő új, „Harc és Vágy” c. dalához készült az első olyan computer animációs videoklip Magyarországon, amelyben digitális karakterek is főszerepet kapnak.

A klip ötlete Bajkov Delov Valentin Comet díjas rendezőtől származik, aki az animációs zenei videók világában rekordnak számító három hónapos utómunkával készítette el alkotását. A dal Gergő, és a Fool Moonból ismert Molnár Gábor szerzeménye, a szöveget Valla Attila írta.

Gergő a „Harc és Vágyban” mind hangzásban, mind látványvilágban merész elképzelést valósít meg – zenekarát démonian vadító metáldívák alkotják, futurisztikus hangszereikkel és csábos mozgásukkal vonják magukra a figyelmet.

A klipben állandó motívumként jelenik meg egy talpig drágaköbe öltöztetett párduc, mint a megszelídíthetetlen nők allegóriája és az irántuk érzett vágy kifejezője, egyben szimbóluma a se veled se nélküled kapcsolatoknak is.

„Azzal, hogy a klip végén mélybe vetem magam, ledöntöm az akadályokat, és utat engedek az újnak. Örök út, örök harc és vágy vár mindenkire, aki éli az életét. A kérdés csak az, hogy leragadunk-e a múltban, vagy bátran belevetjük magunkat az ismeretlenbe, esélyt adva az új élményeknek.” – összegzi Gergő a klip mondanivalóját.

A „Harc és Vágy” önálló visszatérő dalként jelenik meg, amelyet több kislemez követ majd. Egy biztos, sok meglepetés várható a közeljövőben!

Az alkotók:
Zene – Rácz Gergő & Molnár Gábor
Dalszöveg – Valla Attila
Videoklip rendező – Bajkov Delov Valentin designer
Koncepció, image-styling, forgatókönyv – Dorner Anita
Operatőr – Vajda Péter
Ruha – Saxoo
Styling – Korpics Tibor, Cat-Rat