PIECES – Megjelent a Sárik Péter Trió második albuma

Post 197 of 197

PIECES – koprodukciós különlegesség

A Sárik Péter Trió 2008-ban megjelent bemutatkozó lemezét nagy örömmel fogadta mind a magyar, mind a nemzetközi közönség. Alig telt el két év, és a Trió újabb csemegével kedveskedik a jazz szerelmeseinek – 2010 augusztusában a zenekar stúdióba vonult, hogy rögzítse második lemezének anyagát. A CD-n a zenekar tagjainak saját kompozíciói szerepelnek, a  „The Stroppy” című szerzemény már nemzetközi elismeréssel büszkélkedik, az amerikai illetőségű International Songwriting Competition dalszerző versenyen 2010-ben közönségkategóriában harmadik helyezést ért el.
A „PIECES” című album egy koprodukciós különlegesség. A Sárik Péter Trió új albumának megjelenésével egy olyan régóta dédelgetett álom válik valóra, amelyben a zenei élmény kiegészül a lemez üzenetét erősítő, önálló képzőművészeti-médiaművészeti alkotásokkal.

A dalok inspiratív módon jelennek meg az Arnon Blaid – Okina Sorob alkotópáros egyedi grafikáiban, minden szerzemény egy rajzot-festményt ihlet, amelyek a Trió tagjainak élet-darabjaiba engednek bepillantást, vizuális grafikai novellában mesélnek  a hallgatónak  a jelek, vonalak, formák nyelvén. A koprodukció különleges, könyvformába csomagolt CD-ként kerül a közönség kezébe.

A dalok a mindennapjainkról szólnak. A világról, ahogy mi látjuk, érzékeljük. Mindig kicsit másképp, mindig kicsit ugyanúgy. Mindegyik dal egy történet valakiről, valamiről. Pillanatképek, töredékek, érzések. Vidámak, szomorúak, mindenfélék: akár az élet. A darabok, mozzanatok, találkozások végül egységbe rendeződnek, és láthatóvá válik az egész. A zenénk, mi magunk.” (Sárik Péter a PIECES lemezről)

A PIECES megvásárolható a Líra és a Libri könyvesboltjaiban, megrendelhető a Bookline-on, illetőleg a  HYPERLINK “mailto:dora.szeli@iartm.com” dora.szeli@iartm.com e-mail címen postai utánvéttel. A lemezanyagba a Music menüpontban lehet belehallgatni.