DSC_63D883-3A Voodoo Papa Duo két multiinstrumentalista jóbarát nagyzenekari hangzást idéző, elsöprő energiájú formációja – Szert Zsigmond (Ex-Paganza, Cabaret Medrano, Ütött-Kopott Angyal, Stukker) egyszerre szólaltatja meg a szájharmonikát egy minimál dobfelszereléssel, Fejér Simon Pál pedig (Ex-Deák Bill Blues Band, Ütött-Kopott Angyal, Veronaki) akusztikus és elektromos gitárokon játszik és énekel.

A Voodoo Papa zenekari név a tagok Jimmi Hendrix iránti tiszteletéből született – a Voodoo Child című dal ihlette.

A Voodoo Papa sajátos zenei világa a két muzsikus közös múltjából táplálkozik. A legendás Kőbányai Zenei Stúdió iskola évei alatt a barátság komoly alkotófolyamattá fejlődött, a blues mellett a népzene is fontos szerepet kapott a zenészek életében. A Voodoo Papa varázslat a zenei sokszínűség mellett a dalszövegek erejében rejlik – a költői, mégis egyszerű gondolatiság a mai ember világlátását, mindennapi problémáit, érzelmeit tükrözik – embereknek szólnak emberekről, élethelyzetekről. A fülbemászó, dallamos magyar nyelvű saját szerzemények mellett a 60-as-70-es évek Rythm&Blues csemegéiből is szívesen játszanak a tettestársak.

Szert Zsigmond mindennapjait fiatal kora óta a zene tölti ki – olyan ikonikus alakok gyakoroltak hatást zenei ízlésének alakulására, mint Jimi Hendrix, Eric Clapton, Steve Gadd vagy éppen Ray Charles.  Bal láb nélkül, ám rendkívüli ritmusérzékkel jött világra, így a kihívásokat kedvelő fiatalember hangszer választása a dobra esett.  A Kőbányai Zenei Stúdió dob szakának elvégzése után barátja, Fejér Simon ösztönzésére szájharmonikázni kezdett – tehetségének köszönhetően pillanatok alatt a hangszer mestere lett. A CsáMisi, a Paganza zenekarok után az Ütött – Kopott Angyal zenekar tagja lett, ahol Tóth János Rudolffal, Fejér Simonnak és Lee Olivérrel koncerteztek országszerte. Hat éve tagja a Cabaret Medrano nevű zenekarnak is.

Fejér Simon Pál gitáros / énekes / dalszerző / dalszövegíró 10 éves kora óta a zene szerelmese – hangszerei a gitár, a koboz, a brácsa, a tambura és a mandolin. Első zenekarát 14 évesen alapította meg,  Rolling Stones és Jimi Hendrix dalokat játszottak. A gimnázium elvégzése után a Kőbányai Zenei Stúdióban folytatta tanulmányait. Sokféle muzsikát játszik sokféle hangszeren, melyek alappillére az afroamerikai blues és a magyar népzene. 2009-től a Deák Bill Blues Band szólógitárosa volt közel 4 évig, és csatlakozott Tóth János Rudolf Ütött Kopott Angyal nevű zenekarához. Népzenei együttese a Kontáros együttes, mellyel 2002 óta játszik moldvai csángó, később vonós táncházi muzsikát.Több éve egy Orff pedagógiára épülő mozgás és ritmus improvizációs csoportfoglalkozás, az Improland zenésze, valamint a Veronaki zenekar tagja.

 Fontosabb zeneszerzési munkák

  • Lengemesék animációs mozifilm, nemzetközi forgalmazás (2017)
  • Veronaki Gőgös Gúnár Gedeon I. és II. lemez (2016, 2017)
  • Ütött Kopott Angyal – Tóth János Rudolf (Csillagokba zárva, Trendetlen Dal)
  • Voodoo Papa

Zenekarok, produkciók: Voodoo Papa, Veronaki, Ütött Kopott Angyal, KEX Remake, EX – Deák Bill Blues Band, Al Di Meola – Szarka Tamás szuperkoncert.

Simon rendkívül tehetséges gitáros, nagyon tudja ezt a stílust. Szerettem vele játszani.” (Deák Bill Gyula)

“A Voodoo Papa formáció az autentikus blues magasan képzett képviselője. Eredeti megközelítése a zene gyökerének és nagyfokú ismeretet hordoz magában. Mind Simon, mind Zsiga zenészbarátaimmal az Ütött kopott Angyal négy személyes triójában már hosszú évek óta együtt muzsikálunk bluesokat, balladákat, rhythm and bluest, soult és funkyt valamint a Kex Remake album elkészítésénél és a koncerten is Őket hívtam a zenekarba. A blues náluk teljesen átélt állapot és másokkal össze nem téveszthető a zenei megnyilvánulásuk. Tisztelem és szeretem Őket.” (Tóth János Rudolf)