Imádom a főztödet, mama – új Mazamata X dal és klip

Post 21 of 197
<!--:hu-->Imádom a főztödet, mama – új Mazamata X dal és klip<!--:-->

Minden édesanya szíve táncra perdül a Mazamata X legújabb dalától – a világcsavargó rosszfiú, Árkosi Szabolcs (akit korábban az Anselmo Crew zenekar dalszerző-frontembereként ismerhettünk) és vagány szerzőtársa, a jelenleg Spanyolországban élő Kóródi Gyöngyvér ugyanis igazán egyedien, a tőlük megszokott humorral átszőve énekelnek ódát az örök gyermekkor örök fénypontjához, a paradicsom kapujához, a mama főztjéhez.

A “Riding my bike” és a “Szarul fizetsz, szarul dolgozom” c. dalok után az “Imádom a főztödet, mama” a Mazamata X harmadik single-je, amelyhez videoklip is készült. A csavargó életmódjukkal járó világzenei stílusok, és nyelvek közti kavalkád lenyomataként – az előző ska, cumbia számok után – most egy spanyol-magyar, klasszikus pop, majd disco funkba torkolló dal alatt kalandozhatunk éhségtől kopogó szemekkel Andalúzia és Pest megye utcáin, majd néhány mama konyha szentélyében.

A klip a két főszereplőre jellemző kalandossággal készült! “Két éve biciklis- sátras vagy hátizsákos gyalogos utazó- utcazenész életet élek, főleg Andaluziában tekergek, flamencót tanulok … Tavaly tavasszal kijött hozzám Szabi Jerezbe, pont a flamenco fesztivál ideje alatt, aztán a nagy dajdajozások közti szünetben sikerült a jeleneteimet felvenni a videóhoz.” meséli Gyöngyi, aki jelenleg Granada és Jaen közt egy ökoanarchista közösségben zenél, és hamarosan biciklivel indul tovább Marokkóba. Ha azt gondolnánk, hogy Árkosi Szabolcs nyugodt hétköznapokat él jelenleg Budapesten, tévedünk: monokilija a videoklipben igazi, a forgatást megelőző héten keveredett ökölharcba, ahol állítólag a mamája főztjét kritizálták.

Az “Imádom a főztödet, mama” a Petőfi Rádióban debütált, a videoklip premierjének a Lángoló Gitárok adott otthont!