A Balatonfűzfő – Litér Turisztikai Egyesület, a Vágfalvi Ottó Művelődési Ház, Könyvtár És Turisztikai Központ, valamint az IAM Booking & Promotion izgalmas újdonsággal nyitotta a nyarat Balatonfűzfőn.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott Tehetségtámogató Mini Jazz Fesztivál 2 nap alatt négy tehetséges, fiatal jazz zenekart mutatott be Balatonfűzfő közönségének.

A tehetségtámogató program célja, hogy olyan eszközöket adjon a feltörekvő jazz zenekarok kezébe, amelyek hosszú távon teszik lehetővé működésüket a koncertszervezéshez kapcsolódó praktikák, valamint a tervezett kommunikáció legfontosabb elemeinek elsajátításával. Délelőttönként kerekasztal beszélgetések zajlottak: Bóna László (Budapest Jazz Club), Herr Attila basszusgitáros, menedzser (Besh o droM), Széplaki Gábor (Paloznaki Jazz Piknik, Budafoki Pezsgő és Bor Fesztivál), Falusi Mariann énekesnő, Mészáros Zoltán (VeszprémFeszt, EKF), Szekeres Dávid (Méz Rádió) osztotta meg tapasztalatait a fiatal művészekkel, délutánonként pedig műhelymunkák során készült el a zenekarok karrier terve négy mentor: Falusi Mariann énekesnő, Magócsi Anikó kommunikációs szakember, Gyulai Zsolt hangmérnök és Szeli Dóra Réka produkciós menedzser segítségével.

Balatonfűzfőn egy olyan, turisztikai és önmenedzsment szempontból is fontos fesztivált hívtak életre a stratégiai partnerek, amely nem csak egyszeri bemutatkozási lehetőséget teremtett a meghívott zenekaroknak, hanem eszközt is adott a kezükbe annak érdekében, hogy megtanulják, hogyan tudják megalapozottan, a realitás talaján megtervezni karrierjüket, elérni szakmai céljaikat.

A tehetségprogramba olyan, a karrierjük elején álló jazz zenekarokat hívtak meg a szervezők, akik már bizonyítottak, eredményeket kezdenek el elérni a zenei piacon, és már a Zeneakadémián felhívták magukra tanáraik figyelmét: a Cymbal Rush, a perpétuum, a Nagy Babos Rebeka Quartet, valamint a Sequence Quintet mutatkozhattak be Balatonfűzfőn, Balatonfüreden, a Budapest Jazz Clubban és Litéren.

Szeli Dóra Réka

Balatonfűzfő, 2021. szeptember 24.