Új színfolt a zenei palettán – megalakult a The New Soul Band!

Post 189 of 197

Szirtes Edina Mókus, Cserta Balázs és a Sárik Péter Trió – Sárik Péter, Berdisz Tamás és Frey György – közreműködésével megalakult a The New Soul Band. Bemutatkozó koncertjükre 2011. március 9-én 21.00 órától kerül sor a Budapest Jazz Clubban.

Különleges formáció megszületéséről számolhatunk be, tagjai a magyar zenei élet kiemelkedő alakjai. Szirtes Edina Mókus klasszikus művészként végzett, hangszeres előadóként és énekesnőként is meghatározó alakja a hazai világzenének és popzenének. Cserta Balázs sokszínűsége szintén ismeretes, jazz zenészként játszik a Modern Art Orchestraban, de nevét jól ismerik népzenei körökben is. A Sárik Péter Trió tagjai elismert és népszerű jazz zenészek, minden műfajban jártasak.

„Mókussal már több lemezen működtünk közre session zenészként az elmúlt években, ám a zenekar gondolata először 2009-ben egy new yorki turnén fogalmazódott meg, ahol Falusi Mariannal játszottunk együtt egy zenés darabban. A koncertsorozat sikere, illetőleg az a tapasztalat, hogy nagyon jól tudunk együtt játszani, vezetett oda, hogy közös projektbe vágjunk bele” – meséli Sárik Péter.

Nyitottság és virtuozitás jellemzi a zenekart, a műfaji sokszínűséget a profizmus rendezi egységbe. Mókus énekhangja és hegedűjátéka, a népzene, a klasszikus zene és a jazz találkozása, a tárogató és az Ewi  együtt új stílust teremt.

„A zenénk Soul  – ami csak annyit takar, hogy szívből, lélekből jövő improvizatív zene, amely mindenféle műfaji korlátot felold” –  jellemzi Szirtes Edina Mókus az új zenei csemegét.

http://www.youtube.com/watch?v=5iTnteDtXz4